Edad blanqueamiento dental

Has de tenir en compte l’edat abans del primer emblanquiment dental. Aquesta determina la correcta calcificació de les peces dentals, una vegada que les dents de llet han estat substituïts pels permanents. Encara que no és necessari que el menor se sotmeti a un tractament d’aquest tipus, sempre és necessària una revisió periòdica amb el teu dentista de confiança.

L’edat adequada per al primer emblanquiment de les teves dents

Més que l’edat, cal que tinguis present altres factors, abans d’iniciar amb un tractament d’emblanquiment. Primer de tot, la millor opció és visitar la teva clínica dental, on l’especialista determinarà el millor mètode, segons les teves característiques bucodentals.

Si tenim en compte que les primeres peces permanents apareixen entre els 12 i els 13 anys, encara és necessari esperar, almenys, un parell d’anys més, fins que l’esmalt contingui la calcificació necessària. Cas contrari, sotmetre a un pacient a aquest tractament podria comportar-li a una deterioració en la seva salut bucal. Això és pel fet que, s’utilitzen determinats productes químics que, davant un esmalt encara per enfortir, es pot acabar de danyar la peça.

Els 16 anys són perfectes per a dur a terme l’emblanquiment dental, però no significa que s’hagi de realitzar forçosament. El millor, com et dirà l’especialista en odontologia, serà esperar o espaiar el majorment possible cada neteja, especialment si el pacient és encara massa jove.

Els resultats del tractament

Per descomptat, els resultats d’aquest tractament, sempre que el dugui a terme l’especialista, són excel·lents. Són normals algunes molèsties després d’aquest, però si segueixes les recomanacions del dentista, veuràs la teva boca més saludable i lliure de càries i taques.

Cada procediment pot implicar un afebliment de l’esmalt de les teves dents de manera progressiva. Per sort, un tractament d’aquest estil pot arribar a durar-te més de dos anys. També pots allargar aquest període si realitzes una correcta higiene diària i portes una adequada dieta, lliure de sucres afegits, entre altres coses.

Entre alguns efectes que pots sentir després d’aquest tractament, és una major sensibilitat, que anirà desapareixent progressivament. L’especialista et podrà aconsellar sobre l’ús d’algun dentifrici o col·lutori, que aconsegueixi reduir considerablement aquesta sensació.

També és cert que la durabilitat del mètode pot variar d’un pacient a un altre, en funció a diversos factors; com l’alimentació, els medicaments que prengui o els hàbits d’higiene bucal.

En definitiva, l’emblanquiment dental és un mètode molt segur, sempre que el faci un especialista de la teva clínica de confiança. La millor edat per a sotmetre’s a aquest tractament és a partir dels setze anys, encara que és recomanable prorrogar la seva aplicació, atenent millor a la prevenció mitjançant una higiene bucal adequada i diària.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment