¿El blanqueamiento dental en casa es seguro?

Un dels tractaments d’estètica més sol·licitats és l’emblanquiment dental. Lluir unes dents alineades, blancs i brillants és molt requerit en les clíniques dentals. I si s’emporta per professionals, el resultat és excel·lent. No obstant això, en moltes ocasions, per comoditat o per tractar d’estalviar diners, moltes persones es realitzen l’emblanquiment dental a casa. Aquí, et comptem els avantatges i possibles riscos de portar aquest procés en la llar.

Riscos de realitzar un emblanquiment dental a casa

A priori, fer-se l’emblanquiment dental a casa pot oferir molts avantatges. Per exemple, no has de desplaçar-te a la clínica dental ni esperar per la teva cita. També pots fer-ho en el temps que millor et convingui.

Però has de tenir en compte, que encara que el puguis fer amb bons productes en la teva llar, l’emblanquiment dental casolà presenta diversos riscos:

  • Per a aquest tractament a casa, s’empren kit d’emblanquiment dental que es poden adquirir en farmàcies. Però no podem controlar la quantitat de peròxid d’hidrogen i peròxid de carbamida que porta. Això en algunes persones pot causar-los irritació de les genives, sensibilitat dental, petites úlceres o fins i tot, danyar seriosament la dent.
  • És important saber com col·locar la fèrula amb el producte blanquejador.
  • Molts d’aquests kits no contenen la quantitat eficient de peròxid per a blanquejar la dent. Només aconsegueixen pujar un to en molts casos.
  • En les clíniques dentals, abans de procedir a un emblanquiment, duen a terme anàlisi per a personalitzar el tractament. El professional sabrà adaptar el procediment a les necessitats de la teva dent, boca, neteja… d’aquesta manera, si s’observa que abans de l’emblanquiment dental és necessari realitzar una higiene bucodental, el dentista el farà. No obstant això, si l’emblanquiment es fa a casa, s’omet aquesta neteja dental profunda i, per tant, no s’obtenen tan bons resultats.

Recomanacions per a l’emblanquiment casolà

Encara que ja coneixes els possibles riscos i sobretot, la poca eficiència dels kits d’emblanquiment dental, si encara vols fer-te l’emblanquiment casolà, aquí et donem uns trucs.

  • Deixa’t aconsellar pel teu dentista sobre el kit que millor et convingui per al que necessitis.
  • Segueix les indicacions del professional que atengui la teva boca.
  • Sempre que puguis, fes ús de productes naturals que donen bons resultats com la cúrcuma, el vinagre de poma, bicarbonat o carbó actiu.

La teva clínica dental de confiança a Blanes

La recomanació sempre serà fer-te l’emblanquiment amb professionals. I seguir un tractament d’emblanquiment dental a casa amb kits que l’expert t’aconselli segons el teu cas. A Familydent tindràs un tractament efectiu i segur per a blanquejar les teves dents. Som una clínica dental amb anys d’experiència realitzant aquest i un altre tipus de procediments d’estètica bucodental. Estem a Blanes per a atendre’t i proporcionar-te la cura i l’assessorament que necessites.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment