Protesi completa removible

Pròtesi completa a Blanes, Girona

La pròtesi dental completa substitueix la falta de peces dentals i estructures òssies atrofiades pel pas del temps.

Són aparells bucals on s’incrusten dents artificials, que es poden extreure de la boca per a netejar-los més fàcilment.

Milloren la masticació dels aliments, l’estètica bucal i la parla. Algunes d’elles se subjecten sobre les dents naturals amb dispositius rígids (retenidors o “ganxos”) i, a vegades, descansen sobre l’os.

Per aquest motiu en mossegar no sigui tan eficaç com les dents pròpies i naturals del pacient.

Existeixen dos tipus de pròtesis completes de treure i posar

Dentadura postiza

Dentadura postissa

És un tipus de pròtesi de treure i posar que se subjecta principalment sobre la geniva, i tot i que també pot subjectar-se sobre alguna dent sana.

Les dentadures postisses són més barates, ton fàcils de treure i posar i per això és molt més fàcil mantenir una bona higiene.

Sobredentadura implantosoportada

Sobredentadura implantosoportada

Aquest és un altre tipus de pròtesi de treure i posar, però aquest és especial, ja que fa servir implants per subjectar-se.

L’avantatge és que suposa un menor cost d’implantació, comparant-lo amb els implants convencionals. No obstant això, econòmicament és més cara que la dentadura postissa.

Dentadura postiza laboratori dental blanes

A diferència d’altres clíniques dentals, a Familydent tenim el nostre propi laboratori dental just al costat de la clínica.

El fet de tenir el laboratori dental justa al costat, en ajuda a integrar l’equip de laboratori dins del procés de diagnosis i elecció del tractament.

Aquesta és un avantatge de la qual es poden beneficiar els nostres pacients.

Més informació sobre el nostre laboratori dental a Blanes.

Protesi completa de treure i possar

Per què es realitza?

La col·locació de pròtesis dentals de treure i posar es recomana en casos d’absència de peces dentals per a permetre al pacient recuperar la funció masticatòria i estètica.

També es recomanen en casos en què no puguin aplicar-se pròtesis fixes, per rebuig de l’os als implants dentals o altres estructures fixes, o per altres motius de salut.

Així mateix, també suposen un menor cost econòmic, motiu pel qual moltes persones recorren a aquesta alternativa.

En què consisteix?

Per tal d’assegurar la màxima efectivitat i comoditat als nostres pacients, és necessari dur a téme una sèrie de proves i diagnosis mèdiques.

Un cop passades aquestes proves i havent-hi agafat les mides necessàries, es realitza la fabricació al nostre laboratori de la pròtesi dental.

Aquest d’impositiu, serà el més similar possible a les dents del pacient quant a grandària, color i forma de cada pacient.

Preparació per a la pròtesi amovible

Prèviament a la col·locació de la pròtesi dental de treure i posar, i de la restauració de la dentadura del pacient són necessàries quatre fases:

 • Examinem de les condicions i necessitats personals de cada pacient.
 • En aquest procés es decideixen també els tractaments preliminars abans de dissenyar la pròtesi: extracció de peces afectades, correcció de l’os mandibular, etc.
 • L’objectiu és preparar la cavitat oral per a la col·locació posterior de la pròtesi.
 • Disseny de la pròtesi dental en funció de la posició i mossegada dels maxil·lars, la funcionalitat de la masticació i moviments durant la parla.
 • Col·locació de la pròtesi dental.
 • Continuïtat del tractament, seguiment i control mèdic.

Colocació implants zigomatics

Colocació implants zigomatics

Cures i precaucions durant el tractament.

Les pròtesis de treure i posar transmeten forces a les dents, genives i els ossos. Per aquest motiu requereixin especials cures d’adaptació.

Aquest període d’adaptació pot variar segons la persona i del tipus de pròtesi. Encara que el pacient s’acabarà acostumant, és necessari tenir paciència al principi, acudint a consulta per a adaptar i corregir tot allò que li incomodi.

En iniciar el tractament

 • Al principi notarà una sensació estranya que anirà desapareixent.
 • Produirà més saliva del normal, que s’anirà normalitzant, també.
 • Notarà menys percepció del gust, que es recuperarà amb el temps.
 • Pot vocalitzar i pronunciar pitjor, per l’espai que ocupa la pròtesi. Es recomana llegir en veu alta o parlar enfront del mirall, per a practicar.
 • Pot mossegar-se les galtes i la llengua fàcilment.
 • Notarà opressió o dolor en les dents i les genives, sobretot en mossegar aliments i en tancar la boca, cosa que desapareixerà amb el temps.

Cures i manteniment personal

 • Raspallar la dentadura postissa diàriament. També la llengua i les genives.
 • Quan no s’està utilitzant la pròtesi dental s’ha de mantenir en una solució per a pròtesi i aigua, per a evitar que pugui deformar-se.
 • S’ha d’utilitzar amb cura.
 • Si s’afluixa, es trenca o s’esquerda, ha de consultar amb l’especialista en Odontologia i Estomatologia.

Som els teus especialistes en pròtesi completa a Blanes, Girona.

Protesi completa blanes girona

A Familydent posem a la teva disposició tot el nostre equip mèdic i humà

Els pacients 360º són aquells que estan cansats de donar voltes per tota mena de clíniques i no solucionen els seus problemes dentals.

Són pacients que han deixat tractaments a mig fer o que han solucionat els seus problemes odontològics de manera inadequada.

Els nostres tractaments d’estètica dental:

Vols més informació sobre protesi dental?

Envia’ns les teves dades a través d’aquest formulari de contacte i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te més informació.

  (*) He llegit, entès i accepto la política de privacitat.

  Dono el meu consentiment exprés per rebre comunicacions comercials posteriors de MASIP FABREGAS, S.L. per correu electrònic i altres mitjans de comunicació ofimàtics, tal com estableix la Llei LSSI/CE 34/2002.

  Els camps marcats amb un (*) son obligatoris.

  Si posteriorment no desitgés continuar rebent les nostres comunicacions comercials, vostè podrà revocar el consentiment enviant un mail familydent@familydent.com amb la paraula BAIXA o clicant aquí.

  Pots trucar-nos al 972 352 672. També pots visitar-nos al carrer de la Fe 5 a Blanes.